Друштво

EVROPSKA NEDJELJA MOBILNOSTI OBILJEŽAVA SE I U HERCEG NOVOM

Od 16. do 22. septembra u Crnoj Gori se obilježava Evropska nedjelja mobilnosti. Programi će se organizovani u nekoliko crnogorskih opština, među kojima je i Herceg Novi.

U nedjelju, 18. septembra, u našem gradu će  biti organizovana biciklistička rekreativna vožnja od Igala do Kamenog, gdje će biti  predstavljena  nova biciklističko-pješačka staza Kotobilj-Kameno, čije uređenje je u završnoj fazi, a podržano je donacijom UNDP-a.

Start je  zakazan za 12 sati u Igalu, na raskrsnici Ribarske i Ulice Sava Ilića, a finiš je oko 13 sati u selu Kameno. Učesnike će na startu pozdraviti Fiona Mekluni, predsjednica UNDP Crna Gora, a učestvovaće i direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević, kao i direktorica Turističke organizacije Herceg Novi  Bojana Blagojević.

Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je od ove godine nacionalni koordinator kampanje koja se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info centra, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije, NVO „Biciklo.me“, opština i nevladinih organizacija. Cilj kampanje je da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu mjere održivog transporta i pozovu ljude da koriste alternativne načine prevoza.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close