Култура

EVROPSKI DANI OPERE U HERCEG NOVOM

Evropski dani opere biće obilježeni u Herceg Novom, čime se naš grad pridrižuje operskim kućama širom svijeta koje svake godine, uoči Dana Evrope 9. maja, organizuju različite događaje otvarajući svoja vrata novoj publici, informišu iz opštinske PR službe.

Inicijator ideje i organizator dešavanja je Operosa fondacija, uz podršku Opštine Herceg Novi, gradske Turističke organizacije i Javne ustanove kulture Herceg Fest. Evropski dani opere biće obilježeni premijerom  muzičke predstave “Ovo nije opera”  8. maja u Dvorani Park, od 20 sati. Dan ranije, tim Operose će u Starom gradu sa zainteresovanim građanima razgovarati o operskoj umjetnosti, tokom čega će biti snimljen i video materijal o tome koliko građani znaju o operi i šta misle o takvoj vrsti umjetničkog izraza.

Muzička predstava “Ovo nije opera” projekat je Operosa fondacije koji ima za cilj da mladim i perspektivnim operskim pjevačima omogući da razviju svoje glumačke sposobnosti. Organizatori su I opera festivala “Operosa”, koji je prošle godine prvi put održan u Herceg Novom. Za ovo ljeto najavljuju jubilarno, 10. izdanje festivala opere, takođe u našem gradu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close