Друштво

FEŠTA OSUNČANA, POSJEĆENA, RAZIGRANA, RASPJEVANA

Prelijep je dan, na radost naših  sugrađana  i brojnih gostiju, koji su došli u Novi  da budu dio tradicije duge bezmalo pet decenija, da učestvuju na Fešti od mimoze, ribe i vina, duž novske rivijere…

Kako je planirano tako se fešta i razvijala. Predsjednik   MZ Baošići Mitar Krivokapić,  informiše da je za sve posjetioce pripremljeno preko 1.500 kg sardele koja je nabavljena  sa  ostrva Brač, više  od 1.000 litara piva i isto toliko vina, dar su  nikšićke pivare i podgoričkih Plantaža…  svima je ponuđena po grančica mimoze i uz nju osmjeh dobrodošlice.

Utisak da je prava radost osjetiti miris mora u danu koji u Novom decenijama slovi kao dan koji najavljuje skori dolazak proljeća,  dijeli i predsjednica hercegnovske opštine Nataša Aćimović.  Antonija Novoselac koja rukovodi ansamblom gradskih  mažoretki zadovoljna je  defileom.

Ovo je naš mjesec,  a posebno je zadovoljstvo osmjeh koji izmamimo posjetiocima što je svojevrsna čar i suština Fešte. Večeras ćemo biti dio prvog Mimozinog maskenbala, ali i tokom naredna dva, mažoretke su svakako simbol ovog praznika, kaže Antonija Novoselec.

Da Fešta otvara mogućnost i za ozbiljne razgovore potvrdio je mnistar poljoprivrede Petar Ivanović, koji boravi u posjeti Herceg Novom. Uz odlične ocjene današnje manifestacije on je najavio da će se susresti sa predstavnicima hercegnovskih  ribara, povodom pristupnih pregovora  13  EU, ali i poljoprivrednicima, koji imaju za cilj valorizaciju potencijala hercegnovskog zaleđa.

Ministar  Ivanović  izrazio je  zadovoljstvo kako je organizovana  Fešta od mimoze ribe i vina a istakao je i da bi ona  trebalo da bude uzor ostalim gradovima na primorju kako da ožive zimsku turističku sezonu.

Na ovakvim manifestacijama mi imamo priliku da vidimo kako se otvara prostor da se privređuje i ostvari napredak, ocijenio je Ivanović .

Organizatori procjenjuju da je fešta okupila oko 20 hiljada gostiju. Gosti koji su stigli iz gradova Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, Ukrajine, Norveške ocijenili su da je sve odlično organizovano.

Iako su za sve razmjenjene pohvale ponešto treba dotjerivati, do naredne fešte ima vremena!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close