Култура

FILM “GRUDI” MARIJE PEROVIĆ U BIOSKOPIMA OD 23. JANUARA

Film “Grudi” u režiji Marije Perović koji je svjetsku premijeru imao na Hercegnovskom filmskom festivalu  prošle godine,  imaće bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara  u bioskopu Cineplex Delta City u Podgorici. Beogradska premijera zakazana je  za 5. februar u  Kombank Dvorani.    

Film “Grudi” koji je nastao  po predlošku istoimene serije  zajednički  je  regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije . Osim na  Hercegnovskom filmskom festivalu  prikazan je  i na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju, u  njemačkom gradu Kotbusu i na  Valjevskim  filmskim  susretima.  Scenario je po ideji  Marije Perović napisala Vladislava Vojnović.

Uloge tumače Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović… Podsjetićemo likovi su  pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

U bisokopima  u Crnoj Gori  film „Grudi“  možete pogledati od  23. januara.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close