Kultura

FILMSKI FESTIVAL HERCEG NOVI – MONTENEGRO FILM FESTIVAL DOBITNIK EFFE LABEL-A

Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival je dobitnik EFFE label-a (Europe for Festivals, Festivals for Europe) za 2019-2020. godinu, čime smo još jednom potvrdili dugogodišnji kvalitet.

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe/Evropa za Festivale, Festivali za Evropu) platforma je dio angažmana Evropske festivalske asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike, koju podržavaju Evropska komisija i Parlament. EFFE Label je evropska oznaka za kvalitet izvrsnim umjetničkim festivalima, koji su angažovani ne samo na području umjetnosti, već njeguju uključivanje lokalne zajednice u svoje aktivnosti, a otvoreni su prema međunarodnoj zajednici. Međunarodni žiri ocijenio je Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival projekat od značaja na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, sa akcentom na inovativnost i kvalitet programa.

EFFE platforma stavlja fokus na umjetnost i time se privlači pažnja relevantnih javnih institucija, ali i publike širom svijeta. EFFE privlači pažnju publike kroz bazu podataka koja služi svim vrstama interakcija i inicijativa koje prepoznaju rad različitih evropskih umjetničkih festivala. Takođe, EFFE je platforma za buduće saradnje i koprodukcije u festivalskom biznisu. Kako navode iz organizacije – članstvo je snažan argument da se svojim partnerima pokaže raznolikost i kvalitet evropskih festivala.

Hercegnovski filmski festival se može naći na sajtu www.festivalfinder.eu koji predstavlja online bazu za pretraživanje  festivala gdje publika otkriva sve festivale umjetnosti – od muzike, pozorišta, filma, uličnih umjetnosti do plesa i književnosti u Evropi.

Uz velike nade da će nova vidljivost filmskog festival u Herceg Novom na evropskoj festivalskoj mapi doprinijeti njegovom napredovanju, umrežavanju i novim kvalitetnim i interesantnim programima kojim bi mogla da rezultira saradnja i razmjena sa drugim evropskim festivalima, nastavljamo da pripremamo 33. Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival, koji će biti održan od 1. do 7. avgusta 2019. godine.

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close