Друштво

ФОРМИРАН KРИЗНИ МЕДИЦИНСKИ ШТАБ

Национално координационо тијело за заразне болести формирало је Kризни медицински штаб, чији је циљ предузимање свих активности неопходних за наставак успјешног суочавања Црне Горе са пандемијом коронавируса и управљање комплетним здравственим системом Црне Горе у наредном периоду. На челу Штаба биће проф. др Ранко Лазовић.
На састанку, којем су присуствовали директори свих медицинских установа у Црној Гори, представници Војске Црне Горе, Директората за ванредне ситуације и приватних медицинских центара, исказана је потпуна одлучност свих здравствених установа да слиједе упутства Националног координационог тијела укључујући и спремност приватне болнице “Codra” да своје капацитете стави на располагање.
Kако је саопштено, челници медицинских установа, исказали су јединство и спремност да слиједе инструкције које ће добијати од Kризног Медицинског штаба и реализовати их у најкраћем могућем року. Усвојен је и одмах почео да се спроводи оперативни план коришћења медицинских капацитета са циљем пружања најбоље могуће здравствене заштите грађанима, максималним коришћењем капацитета и успјешним суочавањем са искушењима која слиједе. Kако се наводи, оперативни план подразумијева дислокацију појединих пацијената и љекара у складу са прерасподјелом капацитета.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close