Društvo

FORMIRAN KRIZNI MEDICINSKI ŠTAB

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti formiralo je Krizni medicinski štab, čiji je cilj preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspješnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom koronavirusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu. Na čelu Štaba biće prof. dr Ranko Lazović.
Na sastanku, kojem su prisustvovali direktori svih medicinskih ustanova u Crnoj Gori, predstavnici Vojske Crne Gore, Direktorata za vanredne situacije i privatnih medicinskih centara, iskazana je potpuna odlučnost svih zdravstvenih ustanova da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela uključujući i spremnost privatne bolnice “Codra” da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.
Kako je saopšteno, čelnici medicinskih ustanova, iskazali su jedinstvo i spremnost da slijede instrukcije koje će dobijati od Kriznog Medicinskog štaba i realizovati ih u najkraćem mogućem roku. Usvojen je i odmah počeo da se sprovodi operativni plan korišćenja medicinskih kapaciteta sa ciljem pružanja najbolje moguće zdravstvene zaštite građanima, maksimalnim korišćenjem kapaciteta i uspješnim suočavanjem sa iskušenjima koja slijede. Kako se navodi, operativni plan podrazumijeva dislokaciju pojedinih pacijenata i ljekara u skladu sa preraspodjelom kapaciteta.

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close