ДруштвоИздвојено

FRANCUSKA KOMPANIJA VALGO UKLONIĆE GRIT IZ BRODOGRADILIŠTA BIJELA

Francuska kompanija Valgo  ukloniće grit iz Jadranskog brodogradilišta Bijela. Ona je jedna od sedam kompanija koja je dostavila ponudu na tender koji je raspisala država u okviru projekta  uklanjanja ekoloških crnih tačaka, za koji je Crna Gora dobila kredit od Svjetske banke u iznosu od 50 miliona eura.

Kompanija Valgo je odabrana kao najbolji ponuđač u skladu sa procedurama Svjetske banke, a za sanaciju terena i uklanjanje grita je tražila nešto manje od 19 miliona eura.

Riječ je o kompaniji specijalizovanoj za sanaciju kontaminiranih lokacija i za proizvodnju energije iz organskog otpada, uklanjanje azbesta i rušenja i koja posluje u Italiji, Francuskoj, Argentini i Brazilu.

Ugovorom je predviđeno da se posao u Bijeloj završi za 21 mjesec.

U Brodogradilištu se nalazi 133.114 tona grita. Planirano je da se izveze 109.556 tona. Od toga, 54.478 tona čini opasni, a ostatak kontaminirano zemljište koje će, takođe, biti izvezeno. Preostalih 23.558 tona neopasnog grita biće tretirano u Brodogradilištu.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

  1. Sramota. A sto ne kazu sta su uradili sa 17 miliona koje su dobili za grit prije 8 godina.Napunili dzepove,a narod neka placa vise puta.Kupovali su stare vrece a pravdali da su nove kupili.Da ne pricamo o ostalom.Narod se nikad nece nauciti.Tako nam i treba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close