Спорт

ФУДБАЛ: ТРКА ЗА БОДОВЕ НОВСКИХ ЕКИПА

Након двоипомјесечне паузе због пандемије коронавируса,фудбал се овог викенда враћа на црногорске терене. Сутра се наставља Телеком 1. Црногорска фудбалска лига. Бокељ игра заосталу утакмицу Друге лиге са Дечићем у Котору, а у недељу на терену су и екипе Удружења клубова Фудбалског савеза Црне Горе-Југ које играју утакмице 13 кола.

Седам тимова “Југа” наставиће трку по убрзаном распореду, на утакмицама на којима ће тренери моћи да изврше по пет измјена, за почетак без присуства гледалаца. На табели “Југ” води Игало са 26 бодова. Друго и треће мјесто дијеле Обилић и Хајдук (Бар) са по 19 бодова уз бољу гол разлику тима из Херцег Новог. Цетиње је сакупило 17, Слога Радовићи 9 , Орјен (Зеленика) и Слога Стари Бар 6 бодова. У недељу од 17 сати у Зеленици играју Орјен-Слога (Бар), Хајдук-Обилић и Слога Радовићи-Цетиње. У овом колу слободан је лидер Игало. На старту наставка дерби кола се игра у Бару а састају се Хајдук и Обилић. О ова утакмица рачуна се и за Куп „Никша Бућин“ који се сваког прољећа игра у Јужној Фудбалској регији.
Обавезе у недељу имају и дјевојке ФК Обилић јер утакмицама 13 кола наставља се и првенство у Женској фудбалској лиги , Тим тренера Радована Ралевића гостује у Пљевљима прваку и лидеру екипи Брезнице.
Није лако тренерима, сви се први пут суочавају са оваквом ситуацијом, прекидом усред првенства, са врло кратким периодом за припреме. Питање је ко је у каквој форми након овако дуге паузе . Упркос томе, очекује се интересантна завршница ,јер свака екипа се бори за своје циљеве и вјерује у себе.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close