Друштво

ФЗ: ПРИВРЕМЕНИ СЕРВИС Е БОЛОВАЊЕ

На порталу еЗдравље у оквиру услуге наручивање, данас je осигураницима доступан још један сервис еБоловање, саопштено је из Фонда здравства.

-Фонд због новонастале епидемилошке ситуације и наредби Националног координационог тијела обавјештава осигуранике који имају отворено боловање преко првостепених комисија Фонда, по аутиматизму ће им се продужити до 30. априла ове године, уз захтјев који подносе изабраном доктору. Осигураници који имају одобрено боловање од стране изабраног љекара, потребно је , ако желе да продуже боловање, упуте захтјев свом изабраном љекару како би боловање било продужено, казао је директор Фонда здравства Сеад Чиргић.

Од данас је преко Портала еЗдравље у оквиру услуге Наручивање, доступан још један сервис који ће носити назив еБоловање:

-То је привремени сервис који ће наши осигураници моћи да користе ради подношења захтјева за продужавање боловања.Желим да напоменем да приликом кориштења сервиса истовремено неће бити у могућности да се користи сервис ( Терапија, Дознака ) у току једног дана могуће је користити само један сервис у оквиру сервиса еНаручивање.Након наручене услуге осигураници ће путем СМС добијати информацију када је њихов захтјев за боловање реализован.
Осим кориштења Портала еЗдравље код захтјева за продужење боловања наши осигураници те захтјеве могу упутити лично, код свог изабраног љекара, али одласком који у овом моменту не препоручујемо, рекао је Чиргић.
Од данас неће примати захтјеве по основу остваривања права обавезног здравтсвеног осигурања који се односе на све врсте рефундација трошкова , као и потврде које су добијали од стране Фонда ( потврда за набавку помагала )
-Ове су мјере биле неопходне како би смањили приступ наших осигураника, прије свега љекарима, јер у овом моменту они сам нам најпотребнији. Ове мејре ће бити на снази до 30 – ог априла , а о евентуалним измјенама о режиму рада и примању захтјева благовремено ћемо обавјештавати наше осигуранике.
Једини захтјеви који наши осигураници могу предавати на подручним јединицима јесу захтјеви за здравствене књижице за новорођенчад, као и захтјеве за одобрење љекове за оне љекове које одобрава Комисија Фонда, казао је Чиргић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close