Економија

FZD: ODREĐENE TRI BANKE ZA ISPLATU DEPOZITA DEPONENTIMA IBM-A

Fond za zaštitu depozita obavještava deponente Invest Banke Montenegro u stečaju i javnost da je nakon sprovedenog postupka izbora banke isplatioca, Fond odlučio da za isplatu garantovanih depozita odredi banke Societe Generale Montenegro AD Podgorica, Hipotekarna banka AD Podgorica i NLB banka AD Podgorica. Fond za zaštitu depozita garantuje štedne uloge do 50.000 eura.

-Radi bržeg i efikasnijeg preuzimanja garantovanog depozita, preporučujemo svim fizičkim licima, deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju (koji ne namjeravaju da garantovani depozit preuzmu u gotovom novcu) da do dana početka isplate, otvore račun u jednoj od izabranih banaka”, saopšteno je iz Fonda.

O datumu početka isplate garantovanih depozita, adresi i radnom vremenu isplatnih mjesta, deponenti i javnost će biti blagovremeno obaviješteni, navodi se u saopštenju kojeg potpisuje direktor Predrag Marković.

Ranije je Centralna banka Crne Gore (CBCG), na predlog privremene uprave, uvela stečaj u IBM banci i oduzela joj licencu za rad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close