ДруштвоТуризам

GOŠĆA RADIJA NA BELAVISTI – DIREKTORKA GRADSKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE, BOJANA BLAGOJEVIĆ

Kalendarski se ljetu bliži kraj, ali ne i ako sudimo po posjeti i planiranim programima Turističke organizacije. Septembar, koliko god prvih dana bio kišovit, nije uticao bitno na broj onih koji odmaraju u Herceg Novom. Prema statističkim podacima, u odnosu na isti period lani, devet odsto je više prijavljenih gostiju.
-Možemo dodati i manji procenat onih koji se ne prijavljuju. Bilježimo povćanje prijave boravka za dva odsto. Ove godine, u skladu sa većom ponudom smještajnih kapaciteta, hoteli bilježe bolju popunjenost. U procentima riječ je o nekih 15 do 20 odsto. Broj gostiju je rastao i kada je riječ o privatnom smještaju, rekla je gostujući u našem Radiju direktorka Turističke organizacije Bojana Blagojević i najavila bogat jesenji program. Nakon Strip festivala, te promocije filma „Igla ispod praga“, 13. Svjetskog šampionata u brzoj telegrafiji, u oktobru će biti realizovan Stand up Festival.
– Slijede i programi u susret prazniku grada, ali je to i period kada ćemo sumirati rezultate, da ponudu koju smo zaokružili predstavimo na regionalnim i svjetskim berzama odosno na našim sajmovima, objašnjava Blagojević, ističući zadovoljstvo realizovanim programaima duž Rivijere.
-Mi u Turističkoj smo zadovoljni kako smo uspjeli da ispratimo sve naše tradicionalne manifestacije, festivale, jubileje. Svjedoci smo da smo imali dosta tih dešavanja, ali smo uspjeli da osmislimo i neke nove programe u cijeloj opštini. Gdje god su turisti bili mogli su da osjete prave čari mjesta u kome se nalaze, tipično, lijepo i specifično. Počeli smo sa Đenovičkim ljetom, evo završićemo i Baošićko ljeto 11.septembra, pučke manifestacije koje su svakako uključivale jednu vrstu promocije naše kulturne baštine. Bila je tu i gastronomska ponuda, domaćini su se porudili da sve lijepo izgleda i da bude dosta hrane; ribe, priganica, roštula, domaćeg vina. Mislim da su turisti uživali i da čuju lokalne klape, bendove, gledaju nastupe kulturno-umjetničkih društava, nabraja Blagojević, napominjući da je tako zaokružen proizvod koji se dobro pokazao i koji treba unapredjivati za naredne sezone.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close