Друштво

GRADSKA INFRASTRUKTURA NA METI VANDALA

Služba komunalne policije evidentirala je prethodnih dana nekoliko slučajeva vandalizma na teritoriji našeg grada. Nepoznati počinioci polomili su bočnu pleksiglas ploču na novom  autobuskom stajalištu u Zelenici,  dok je na rivijeri polomljeno ili oštećeno šest stubova javne rasvjete.

Podsjećaju da postavljanje jednog novog autobuskog stajališta košta oko 3.500 eura, dok jedan stub javne rasvjete košta oko 350 eura.

Parkovski i mobilijar na dječijim igralištima, kante i kontejneri za odlaganje otpada, stubovi javne rasvjete, saobraćajni znaci i druga signalizacija, sadnice na teritoriji hercegnovske opštine, nažalost su konstantno na meti vandala.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/07/javna-rasvjeta-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Prema procjeni Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i komunalnih preduzeća, oko 15 do 20 odsto mobilijara na javnim površinama mora se svake godine zamijeniti upravo iz ovog razloga.

Nadležne opštinske službe i preduzeća rade na tome da poprave štetu u najskorijem mogućem roku, ali je činjenica da ovaj trend postoji godinama. Nažalost, novac koji bi mogao da bude uložen u uređenje novih površina biva potrošen na ponovne popravke.

Iz Opštine Herceg Novi apeluju na građane i goste da prijave svako lice za koje uoče da uništava gradsku infrastrukturu, parkovske mobilijare, autobuska stajališta ili javnu rasvjetu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close