ДруштвоИздвојено

GRADSKA MUZIKA I MAŽORETKE VEČERAS PODRŠKA VATERPOLISTIMA “JADRANA”; OD SUTRA NOVA PROMOCIJA PRAZNIKA MIMOZE

Gradska muzika i mažoretke poklanjaju večeras defile na bazenu Instituta u Igalu, a uoči i tokom veoma važne utakmice PVK Jadran, kako ističe kapelnica Gradske muzike Valentina Kulinović, velikog prijatelja njihovog društva. Jadran Carine od 18 sati igra prvi meč polufinala Evropskog KUP-a sa ekipom OSC iz Budimpešte.

-Imamo veliki broj zajedničkih članova, njihovi plivači su naši muzičari i radujemo se zajedničkom večerašnjem bodrenju naših vaterpolista, kazala je Kulinović.

Kako je istakla vrativši se sa drugog karavana mimoze, nisu imali ni dana pauze u radu i aktivnostima.

-Sutra ujutro u 9 sati, krećemo na put, imamo već tradicionalni defile u glavnom gradu naše države, u Podgorici, u 13 časova od hotela Hilton, ulicom Slobode do glavnog gradskog trga gdje će biti završnica defilea. Nakon toga snimamo veoma interesantnu i gledanu emisiju RTCG „Svakog gosta, sat i po dosta“. Radujemo se što su urednici željeli da emisiju posvete Prazniku mimoze, Gradskoj muzici i mažoretkama i ponudi Herceg Novog u naredna dva mjeseca.

Treći karavan mimoze uputiće se ka Sloveniji u ponedeljak 28. januara, podsjeća Kulinović.

-Već 29. januara radimo dva defilea, prvi je u Novom mestu u 12 sati, a drugi je u 17 časova u Kranju. Radi se o pobratimskim gradovima i veoma se radujemo što ćemo se vidjeti sa našim drugarima i kolegama prije 3. marta kada će članovi Mjesne glazbe Novo mesto biti naši gosti na Međunarodnom susretu duvačkih i mažoret ansambala. 30. januara smo u Ljubljani, u toku prijepodneva imaćemo defile kroz prostor hala gdje je u toku Sajam turizma, na inicijativu domaćina, a potom imamo i defile glavnom gradskom ulicom do trga u Ljubljani. Po povratku nas očekuje otvaranje jubilarnog 50. Praznika mimoze za koji se svakako spremamo, imamo punu kondiciju jer su tome prethodili veliki kilometri putovanja i defilea i sviranja, kazala je kapelnica Kulinović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close