Друштво

GRADSKA MUZIKA NASTUPALA NA FESTIVALU U METKOVIĆU

Gradska muzika Herceg Novi učestvovala je prethodnog vikenda na susretu duvačkih orkestara u Metkoviću.Riječ je o nastavku višegodišnje saradnje novske i Gradske glazbe Metković, koja je bila domaćin.

Susret je počeo defileom ulicama grada koji je završen kratkim predstavljanjem na Trgu kralja Tomislava. Nešto kasnije orkestri su održali koncert u Gradskom parku, a Gradska muzika izvela je premijerno i dvije nove kompozicije , kazala je kapelnica Valentina Kulinović:

-To su svečane kompozicije San Anđelo I Gulčuk. Publika je reagovala odlično, imali smo i dvije mažoretke koje su bile dodatna atrakcija, doprinjele su vizuelnom doživljaju. Usledilo je fotografisanje a to svakako govori o tome da je naš nastup u Hrvatskoj prošao i više nego dobro i zapaženo, kazala je Kulinović.

Prijateljstvo Gradske muzike i Gradske glazbe Metković  traje od 2016, podsjetila je Kulinović:

-Oni su svirali u našem gradu povodom 130 godina Gradske muzike, a  učestvovali su i ove godine na Susretima duvačkih i mažoret ansambala u okviru jubilarnog Praznika mimoze. Mi smo ovog puta gostovali kod njih i ovo je bila značajna stvar, ne samo zato što smo učestvovali na Festivalu već i što je naša Gradska muzika nakon skoro 30 godina svirala u Hrvatskoj, kazala je Kulinović  i zahvalila Opštini Herceg Novi i Turističkoj organizaciji jer su podržali njihovo učešće na festivalu.

foto: Likemetković.hr

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close