Култура

GUITAR ART SUMMER FEST – ЧЕСТИТКА ЗА 15. ГОДИШЊИЦУ ФЕСТИВАЛА

GUITAR ART SUMMER FEST, због актуелне епидемиолошке ситуације у региону и свијету, умјесто од 15. до 20. августа ове године биће организован 2021, саопштили су из организационог тима ове манифестације.

Одлука је донијета на основу препорука НKТ и чињенице да дио учесника не би могао да дође у Црну Гору и Херцег Нови. И када би дошли, могтла би да их види у односу на актуелне прописе, малобројна публика, а на ГАС- у смо навикли на пун староградски трг “Мића Павловића” или Трг од музике и пуно гледалиште на најљепшој позорници, на Kанли кули.

  • Због учесника који су се радовали фестивалу, са којима смо у сталном контакту и који обећавају да ће доћи и наредне године, због сјајне херцегновске публике, вишегодишње успјешне и срдачне са радње са Општином Херцег Нови, Туристичком организацијом, Херцег фестом, Музичком школом, медијима и посебно РТ Херцег Нови, одлучили смо да подсјетимо на протекле године и кроз ово обраћање честитамо једни другима 15 година постојања фестивала. Он је од оснивања 2006. године до данас, захваљујући заједничком труду, разумијевању и сарадњи растао, окупљао све бројнију публику и све значајније учеснике. Ове године очекивали смо их из Италије, Турске, Америке, Мађарске, Њемачке, Србије и Црне Горе. Због короне смо реорганизовали своје животе, реорганизоваћемо и планиране програме, а онда опет, ја сам оптимиста, од наредне године стварати на фестивалу нова музичка чуда, поручује директор ГАСФ Бошко Радојковић.

Извршна продуценткиња фестивала Љубица Лазић која посебно брине о Guitar visual art-u у сарадњи са галеријом “СјуРајдер” и галеристкињом Љиљаном Мариновић подсјећа на до сада организоване изложбе уз оцјену да је фестивал еволуирао кроз комуникацију са различитим уметностима и формама.

-Херцег Нови диктира другачији уметнички концепт, јер је град сам по себи најбоља позорница, бина, галерија, музеј… он поставља своје уметничке стандарде.

Поштујући те стандарде организовано је 13 изложби а међу њима оне на којима су представљени херцегновски умјетници Изабела Матош, Вања Викало, Никола Ћурчин, београдски креативни студио Хоминид који свих година брине о визуелном идентитету фестивала, захваљујући Kарлосу Салседу Сентуриону публика у Црној Гори

први пут је кроз изложбу и филм упознала композитора Агустина Бариоса Мангореа. Излагали су на ГАСФ Милан Живковић, Ел Гвојос, годинама официјелни фотограф фестивала, Анђела Петровски…Приређене су изложбе фотографија “The Beatles On”, Роберта Витакера и “Опредмећени звук”, групе аутора те изложба карикатура Гитара и ја – Црногорска жица. Излагали су Лука Лагатор и Дарко Дрљевић.

  • Ове године била је планирана изложба фотографија Вање Берберовић и слика Бориса Шуберића, двоје аутентичних уметника посебног сензибилитета који знају и имају шта да кажу о Херцег Новом и уметности. Верујем да ћемо овај двојац представити и београдској публици, а видећемо их наредне године и у Галерији “Сју Рајдер” обећала је Љубица Лазић. Ово кратко пођсећање на ранија фестивалска издања и најаве онога што следи наша су посвета ГАСФ, јубилеју, публици, Херцег Новом и истовремено наше обећање новог сусрета, поручили су из организационог тима ГАСФР:
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close