ДруштвоИздвојено

HERCEG FEST: RADNA VERZIJA PROGRAMA 50. PRAZNIKA MIMOZE

Iz Herceg festa danas su objavili prvu verziju jubilarnog 50. Praznika mimoze. Program će još biti dopunjavan, a posebno sportski za koji organizatori očekuju konačne dogovore sa učesnicima.

Datum otvaranja Praznika ostao je nepromjenjen, 1. februara od 18 sati nastupiće Gradska i Mjesna muzika, trombonjeri, mažoretke i štulaši. Od 21 sat u Igalu je zakazan koncert Zdravka Čolića. 2. februara očekuje nas fešta duž novske rivijere, a uveče prvi od četiri planirana maskenbala koji će biti organizovan u Institutu Igalo. Za 3. februar u foajeu Dvorane Park najavljena je izložba “New castels of the world day”, a potom i manifestacija Mirisi i ukusi februara –bazar u Baošićima. Dani Poljske planirani su 6. i 7. februara , a od 8. do 11. trajaće Velika bokeška fešta u Bijeloj. Feštom su obuhvaćeni sajam masline, vina i zdrave hrane i Akademija piva u hotelu “Lazure Hotel & Marina”.  Dani Italije očekuju nas 14. i 15. februara , a dan kasnije i Veče mediteranske pjesme u hotelu “Palmon bay”. Prvi dječiji maskenbal najavljen je za 17. februar, a biće održan u Institutu Igalo. U Dvorani “Park” 19. februara biće odigrana pozorišna predstava “Mali pirat”, a 20. i 21. zakazani su Dani Novog Sada u Gradskoj kafani. Tri dana od 22. do 24. februara trajaće Sajam suvenira  u hotelu “Vojvodina”. Nakon dvije godine pauze, Mali salon hercegnovskih galerija biće organizovan 28. febrauara. 1. marta koncertom u Dvorani “Park” 100 godina postojanja obilježiće Mjesna muzika Đenović. Istog dana biće otvorena izložba cvijeća i počeće Dani Njemačke u restoranu “Al Posto Giusto” u Igalu. Za 2. mart najavljen je Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala i drugi bal pod maskama u hotelu “Lazure Hotel & Marina”.
Treći dan marta obilježiće defile na Škveru i koncert “Ima jedan grad na moru” . Dani Turske biće organizovani 5. i 6.marta, Dani Beograda 12. i 13., Dani Norveške 14. i 15., Dani Finske 19., a Dani Slovenije 20. i 21. marta.
Novi program u sklopu Praznika “Ljubav u vrijeme mimoze” planiran je 7. marta koncertom Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i 8. marta u Dvorani Park uz koncert Kaliopi. Dječija cvjetna povorka kroz grad i maskenbal u Institutu Igalo na kome će nastupiti Dženan Lončarević očekuju nas 9. marta, dan kasnije Vinsko veče. Druga trka karića najavljena je za 16. mart, a istog dana biće organizovan maskenbal u hotelu “Park” u Bijeloj. 22. marta na Trgu Nikole Đurkovića predviđen je program “Hvala za 50”, a 23. Zatvaranje praznika mimoze sa međunarodnom karnevalskom povorkom i koncertom. Termin za međunarodni plivački miting je od 15. do 17. februara.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close