ЕПК

Herceg Novi u užem krugu kandidata za EPK

Herceg Novi je 2015.  podnio aplikaciju za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. Pred kraj godine ušao je u drugi, uži krug kandidata, a tim naše opštine tim povodom je 22. decembra organizovao još jednu prezentaciju projekta i promociju hercegnovske aplikacije.

Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, ocijenila je da naš grad  ima sve uslove da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture i takmiči se sa drevnim gradovima Evrope, između ostalog i zbog toga  dušu sa kojom stoljećima živi, dočekuje i ispraća sve svoje goste, prijatelje i poštovaoce.

-Duhovnost i inspirativnost kojom zrači, razlikuje ga od ostalih i mnogo starijih i mnogo mlađih gradova, i čini ga uočljivo posebnim – istakla je Aćimović.

Aćimović je naglasila i da osvajanje ove prestižne titule predstavlja dugoročnu razvojnu strategiju Herceg Novog  i može donijeti značajne kulturne, ekonomske i društvene benefite.

Inicijator kandidature Herceg Novog za Evropsku prestonicu kulture i savjetnik predsjednice Opštine  Dušan Radović naglasio je  da Herceg Novi osvajanjem titule, pa i samim učešćem u kandidaturi dobija promjenu imidža, potpunu transformaciju grada u svim sferama.

Savjetnica predsjednice opštine  Nataša Martić  pozvala je na zajedničko djelovanje svih činilaca  kulturnog, turističkog i privrednog života  života  grada kako bismo ispunili tražene  standarde i kroz osvajanje titule   realiizovali  i društvenu tranformaciju grada.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close