Култура

HERCEGNOVSKA KNJIŽARA SO U “NOĆI KNJIGE”

Knjižara So koja ove godine slavi 120 godina hercegnovskog knjižarstva, ne samo da će aktivno učestvovati u manifestaciji „Noć knjige 2018“, već će programom obradovati domaće i furešte – tokom cijele semice!

Od 23. do 28. aprila, u Knjižari So na glavnom hercegnovskom trgu – knjižarsku i pjesničku gvardiju držaće Velibor Fulurija, i to će  činiti u ginisovskim proporcijama. Za potrebe manifestacije „Noći knjige 2018“ knjižar i pjesnik, Velibor Fulurija, poput svojevremeno Marine Abramović u performansu „Umjetnik je prisutan“ – biće jedini u knjižari  koja s dozvolom nasljednika slavi tradiciju najstarijeg regionalnog klasičnog knjižarstva.

Pjesnik i poliglota, koji osim srpskog govori francuski, engleski i njemački jezik, Velibor Fulurija će sam (!), cijele sedmice – govoriti o knjigama, svojim i tuđim, družiti se s poštovaocima pisane riječi i prijateljima Knjižare So.

Velibor Fulurija (1969), autor je zbirke soneta „Minotaur u španskoj koridi“ i zbirke soneta na francuskom i engleskom jeziku „C`est la Life“.

Knjižara So će, takođe, od 23. do 28. aprila  svim kupcima knjiga Ljiljane Habjanović Đurović, Jasminke Petrović i Vesne Dedić – dijeliti njihove originalne autograme.

Ad finitum, svim posjetiocima a ne samo kupcima, Knjižara So će utiskivati spomen-pečat „120 godina hercegnovskog knjižarstva“ na sve donesene ili kupljene knjige. Tako će, tokom „Noći knjige 2018“ – izgledati originalno osmišljen Program Knjižare So, piše Gligo Bjelica.

na fotografiji: Velibor Fulurija, pjesnik i poliglota

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close