ДруштвоТуризам

HERCEGNOVSKA TO NA SAJMU U BERLINU

Na najposjećenijoj svjetskoj turističkoj berzi, 50. “ITB 2016” u Berlinu, sajmu koji će trajati do  13. marta, Turistička organizacija Herce Novi predstavlja turističku ponudu naše zemlje, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Javnim preduzećem Nacionalni parkovi Crne Gore, kompanijom “Montenegro Airlines”, drugim lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Prvog dana sajma, 9. marta, organizovana je konferencija za novinare pod nazivom “Crna Gora – divlja ljepota na Jadranu“, kojoj je prisustvovalo oko 30 novinara iz Njemačke, Švajcarske i Austrije. Održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora i medija.

Tržište Njemačke je jedno od značajnijih emitivnih tržišta za turističku privredu našeg grada, a prema podacima turističkih agencija, interesovanje njemačkih turista za Crnu Goru i dalje raste.

Njemačkom tržištu je predstavljena ukupna turistička ponuda Herceg Novog, sa akcentom na aktivni odmor, prirodne ljepote, kulturni  i vjerski turizam, muzičke i sportske manifestacije, kulturno-istorijsko nasljeđe, planinu Orjen i poluostrvo Lušticu. Turoperatori TUI, ITS, FTI i ove godine bilježe značajan rast interesovanja turista iz njemačke za posjetu Crnoj Gori. Takođe, nastavlja se saradnja sa turoperatorima „Misir Reisen“ i „Macsun”, koji dovode organizovane grupe turista u periodu pred i postsezone.

Prema zvaničnim statističkim podacima Herceg Novi je  je tokom 2015. godine posjetilo  4.368 turista iz Njemačke, odnosno 2 i po puta više u odnosu na 2014.godinu.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close