ИздвојеноТуризам

ХОТЕЛИЈЕРИ ОПТИМИСТИ -СТИЖУ ПРВИ ГОСТИ

Да овогодишња сезона није у потпуности изгубљена потврђују и први доласци иностраних гостију. У хотелу “Лазуре” у Мељинама први гости који су боравили неколико дана су били из Њемачке.

Марин Радојевић, менаџер за организацију, каже да су одрадили све припреме и да их радује почетак сезоне.

-Овогодишња сезона неће бити ни налик прошлогодишњој али ћемо настојати да јун буде што мање лош а јул и август да буду бољи у односу на очекивања -казао је Радојевић.


Компанија „Царине“ је период епидемије искористила да уреди сва три хотела, у Кумбору и Бијелој. Власник, Чедо Поповић, се нада првим гостима у јулу за када имају најаве али очекује и да ће сезона потрајати до краја октобра.

-Сигурно неће бити број који је раније најављиван, али сада у овој ситуацији морамо бити задовољни и мрвицама. Имамо најаве да ће ће гостију бити до краја октобра -казао је Поповић.


Никола Милић из хотелске групације “Каза дел Маре” истиче да су период када нису радили користили за јачање људских ресурса и стандарда и процедура у оквиру њихове хотелске групације. Хотел у Каменарима и “Бокаса” плажни бар и ресторан отворени су првим дозвољеним даном, а постепено ће отварати и друге хотеле.
-Планирамо да у другој половини јуна отворимо хотел “Каза дел Маре – Амфора” у Котору и онда, пратећи потражњу и попуњеност и остале. Почињу да стижу и прве резервације што улива оптимизам да ћемо из ове сезоне успјети нешто да извучемо –казао је Милић.

За сезону је спреман и хотел “Фјаманти” у Ђеновићима, а власник Давор Марић каже да су, што се тиче очекивања и опстимисти али и песимисти.

-Ми се у сваком случају морамо спремити, надамо се да ће бити ипак резултата у овој години, можда од јула па до краја септембра -казао је Марић.

Тихомир Марић, менаџер хотела “Олимпија” истиче да велику заслугу што је Црна Гора постала прва “корона фри” држава имају грађани који су поштовали мјере и пратили све процедуре НКТ-а.
-Ми смо кренули са припремама раније како би отклонили све недостатке који су били евидентни лани, од самог уређења објекта до подизања нивоа услуге. Сви турситички радници морају да дају појединачан допринос како би развили херцегновску, односно бокешку обалу -поручио је Марић.


Хотел “АЦД” у Мељинама врата ће отворити за неколико дана.
-Припремамо се озбиљно, чекамо прве госте. Наша је дужност да се припремимо сходно препорукама НКТ-а и бићемо спремни за прве госте. Очекујемо их почетком јула -казала је менаџерка Мира Чекаревац.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close