Društvo

HUMANITARNI TURNIR “PIKADO IZ BLOKA” U HERCEG NOVOM

Ljubitelji pikada, a i ostali ljudi dobrog srca koji žele da se oprobaju u ovoj zanimljivoj i uzbudljivoj igri, danas (nedelja, 15. decembar) imaju priliku da učestvuju na humanitarnom turniru u Igalu.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras u kafeu “Park”, u ulici Sava Ilića organizuje “Pikado iz bloka”. Početak je u 18:00 sati, a učešće po ekipi iznosi 5 eura. Na ovaj način učesnici direktno pomažu socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece, poručuju organizatori.

– Od 2005. godine humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” sakupila je preko četiri miliona eura i pomogla više od 2 400 porodica koje žive širom Balkana. Kroz ideju “Trojka iz bloka” do sada je od 2012. godine organizovano više od 500 različitih turnira u gradovima širom svijeta na čak tri kontinenta. “Trojka iz bloka” je do sada, uz pomoć više od 20 000 takmičara, prikupila više od 670 000 eura od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta, podsjećaju iz ove humanitarne organizacije.

 

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close