Спорт

ШЋЕПАНОВИЋ ТРЕНЕР МАРСЕЈА

У паузи између двије сезоне  Ватерполо клуб Марсеј из Француске, који се недавно појачао  Новљанином Андријом Прлаиновићем, у избору тренера, одлучио се  за свог голмана Милоша Шћепановића, некадашњег чувара мреже Јадрана  и Галатасараја, као  и  репрезентације Црне Горе. Због богате играчке каријере, Шћепановић  ће бити уписан златним словима у историју нашег и француског ватерпола.

 Милош Шћепановић је прошлог љета ушао у тренерске воде, био је у стручном штабу млађих селекција  репрезентације Црне Горе , а у јануару ове године је помагао селектору   Владимиру Гојковићу током Европског првенства у Будимпешти, гдје је освојена бронзана медаља.

Шћепановићо ће у Марсеју наслиједити Марка Амардеја, с којим је француски клуб прошле сезоне освојио Еврокуп.

 Марсеј је до тог трофеја  стигао преко Шћепановићевог матичног клуба. У двомечу финала је био бољи од Јадрана из Херцег Новог. Шћепановић је  био човјек одлуке на базену у Никшићу 13. априла 2019. године. Захваљујући некадашњем капитену Јадрана репрезентација Црне Горе била је првак Европе 2008. године, када је Шћепановић проглашен за најбољег спортисту Црне Горе.

У Марсеју ће играти и репрезентативци Црне Горе – Богдан Ђурђић и Урош Чучковић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close