ЕкономијаИздвојено

ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШЕСТ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Туристичка инспекција је у претходна два дана затворила 30 угоститељских објеката широм Црне Горе, који су радили док трају привремене мјере у вези са коронавирусом.

Из Управе за инспекцијске послове (УИП) је саопштено да је Туристичка инспекција у понедјељак и уторак обављала појачану контролу угоститељских објеката у складу са Наредбом за предузимање привремених мјера за спречавање уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења новог коронавируса.

Контроле су обављене у Подгорици, Будви, Херцег Новом, Мојковцу и Бијелом Пољу.

“Туристички инспектори су у Подгорици затекли десет угоститељских објеката, који су обављали дјелатност супротно прописаним мјерама Владе, па су по налогу инспектора затворени. У Будви је затворено осам објеката, док је у Херцег Новом затечено њих шест, који су по указивању инспектора затворени”, наводи се у саопштењу, а преноси Мina-business.

У Мојковцу су по налогу инспектора затворена четири, а у Бијелом Пољу два угоститељска објекта.

“Туристички инспектори ће и даље наставити са интензивним контролама по свим општинама како би се осигурало максимално поштовање мјера из наведене наредбе Националног координационог тима”, додаје се у саопштењу.

Из Управе су казали да је Одсјек за инспекцију за игре на срећу такође обављао контроле у дијелу који се односи на затварању објеката у којима се приређују игре на срећу.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close