ДруштвоИздвојено

INSTITUT DR SIMO MILOŠEVIĆ IGALO: JOŠ JEDNA IZUZETNO USPJEŠNA SEZONA

U Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu bilježe izuzetno dobru sezonu, u godini u kojoj obilježava jubilej 70 godina postojanja. Izvršna direktorica dr Gordana Rajović, objašnjava da su rezultati sezone  više nego dobri, bolji nego prethodne godine.

-Statistički  podaci govore da je  do 01.07 ove godine  zabilježen  značajan porast noćenja, u odnosu na prethodnu godinu,  koja je, inače, bila izuzetna, tako da smo prezadovoljni  ovom sezonom .Taj  trend se nastavlja.  Trenutno imamo 1.122 pacijenta, odnosno, gosta u svim objektima Instituta Igalo AD. Tokom jula smo imali rekorde sa 1.300 pacijenata i gostiju. Naporno se radi, neki radnici  su iscrpljeni ali biće to dobra  godina, mada smo imali sumnje u očekivanjima početkom godine. Imali smo veliku materijalnu štetu u bazenu, finansijske izdatke, bazen je  bio oštećen  i morali smo da otkažemo veliki broj zakazanih sportskih ekipa .  Uradili smo rekonstrukciju  krova  bazena  i nadam se  već doprinijeli  značajnom daljem takmičenju šampiona  PVK Jadrana, kazala je dr Rajović.

U Institutu  trenutno boravi šesta grupa Norvežana,  od  140 pacijenata i gosta, a  sedma, završna je  u oktobru.

-To je prva godina četvorogodišnjeg tendera koji je Institut Igalo osvojio  i  bio prvi u grupi A velikih ugovora  i po broju pacijenata iza nas su Turska, Španija,  Hrvatska  i ostale zemlje, zbog čega smo veoma ponosni.  Holanđani,  tradicionalno naši prijatelji i gosti, godinama dolaze u junu i septembru. Šveđani su  stigli. Svi su zadovoljni.  Bile su i neke sitnije  primjedbe gostiju. Za nas u  principu, svaka primjedba je značajna. Trudimo se da nedostatke predupredimo,  da se  u što kraćem roku  popravi  i da se to na što je ukazano više ne ponavlja, obrazložila je doktorka Rajović.

Ona ističe da  Nacionalna turistička organizacija i Komora Crne Gore nastoje da Institut što bolje predstave kao brend i nosilac zdravstvenog turizma.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close