ДруштвоИздвојено

ISPLAĆENE ČETIRI ZAOSTALE PLATE ZAPOSLENIMA U BOLNICI MELJINE

Fond zdravstva uplatio je danas zaostale plate zaposlenima u Opštoj bolnici Meljine. Prema riječima predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak uplaćeni su kompletni  iznosi zarada za april, maj, jun i jul sa svim obavezama za prekovremene sate, pripravnost, dežurstva, noćne smjene.

-Fond je ispoštovao sve dogovore i zahtjeve Sindikata sa sastanaka koje je imao menadžment Bolnice sa njihovim i predstavnicima Ministarstva  zdravlja. Zaposleni  u bolnici očekuju  da od 1. septembra budu  u sistemu javnog zdravstva Crne Gore, te da dalje primaju redovno plate – kazala je Drobnjak.

Podsjećamo, zbog teške finansijske situacije i nerješenog statusa Bolnice zaposleni su 16. jula započeli polučasovne proteste u krugu Bolnice, koje su nakon 15-ak dana obustavili zbog povećanog obima posla.  Podršku su dobili i od građana Herceg Novog i lokalnog parlamenta koji je na dva zasjedanja usvajao zaključke zahtjevajući od Vlade Crne Gore da što hitnije riješi status ustanove i zaposlene uvede u sistem javnog zdravstva, ne čekajući okončanje sudskog spora, koji je pokrenut prošle godine oko raskida ugovora sa vlasnikom, Atlas grupom.  Raskid ugovora je pokrenut prošle godine jer je Atlas grupa, od ugovorom predviđenih 119 miliona ulaganja  uložila samo tri miliona.

Privredni sud Crne Gore uveo stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa. Iz Atlas grupe su saopštili da će osporiti uvođenje stečaja, jer, kako su naveli, predstavnik Konzorcijuma vlasnika nije pozvan na ročište na kojem se o tome odlučivalo. Smatraju da uvođenje stečaja u kompaniju Meljine kompleks, može  dovesti do stečaja i u Bolnici Meljine, koja je, kako tvrde, zavisno pravno lice sa značajnim finansijskim obavezama. Ističu i da su u poslednjih 10 godina  u Bolnicu uložili  preko 32 miliona eura, pored toga što su 25 miliona eura platili za objekte i zemljište.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close