ЕкономијаИздвојено

ИСПЛАТА ПОВЈЕРИОЦИМА ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ – ОБЕЋАЛИ ИЗ “ВЕКТРА БОКЕ”

До краја седмице „Вектра Бока“ исплатиће другу рату повјериоцима из трећег исплатног реда у складу са Планом реорганизације. Извршни директор “Вектра Боке” Милић Поповић казао је да је ријеч о два милиона еура, те да је новац обезбијеђен.Подсјећамо рок за исплату друге рате трећег исплатног реда био је 7. фебруар.

-Каснили смо јер смо имали једну неоправдану блокаду рачуна АД „Вектра Бока“  из судских спорова који нису обухваћени Планом реорганизације али смо због тога били онемогућени да у року исплатимо другу рату. Ријеч је о укупној суми за све повјериоце је око два милиона еура. Ми располажемо тим средствима и до краја седмице ће почети исплата-казао је Поповић.

Како је рекао за РТХН, “Вектра Бока” је до сада исплатила повјериоце првог и другог реда, а сада ће и другу рату из трећег исплатног реда.

-Налазимо се у средишњем тајмингу релазације Плана за реорганизацију, више од половина обавеза које су предвиђене Планом су до сада реализоване и нема разлога да тако не буде до краја трајања овог плана -рекао је Поповић.

Објашњава и које су намјере менаџмента биле када су затражили сагласност од Владе за издвајање хотела “Плажа” из имовине “Вектра Боке”.

-Ми смо имали један захтјев који је погрешно интерпретиран у јавности,  заправо једина локација која би могла бити у инвестиционом смислу реализована односила се на хотел “Плажа”. Правили смо  један модел да са стратешким партнером евентуално одмах уђемо у реализацију те инвестиције.  Око  тога се без разлога у јавности много спекулисало а ми смо просто  блокирани што се тиче инвестиција јер већина имовине, готово преко 90 % , у поступцима реституције. Ти спорови трају више од једне деценије и никакао да се оконачају, никако да власник “Вектра Монтенегро” уђе у посјед и приступи изради планске документације. Из тих ралога ми смо гледали да се направи један модел који је био реалан и изводљив како би приступили реализацији инвестиције на  јединој локацији која је слободна и неоптерећена, а то је хотел “Плажа”. Имали смо велико интересовање да започнемо одмах инвестицију, али као што видите, заузет је потпуно другачији став и  сад  ми гледамо да кроз постојећи модел и уз реализацију Плана за реорганизацију покушамо реализовати нешто. Вјерујем да ће се до краја године стећи неки реални услови да започнемо са инвестицијама када је ријеч о хотелу “Плажа” -рекао је Поповић.

Подсјећамо “Вектра Монтенегро” купила је већински пакет акција ХТП “Бока” прије скоро 13 година. Стечај је у “Вектра Боку” уведен средином јуна 2015.   због дуга од четири милиона еура према ЦКБ.  План реорганизације, којим је  предвиђено  да се продајом дијела имовине обезбиједи 25,69 милиона еура за исплату дугова, усвојен је у фебруару 2017. године.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close