ДруштвоИздвојеноПолитика

IZBOR: O PRESUDAMA UPRAVNOG SUDA I ODLAGANJU KOLEGIJUMA PREDSJEDNIKA SO – OVO JE OPŠTINSKI PUČ

Dvije su teme aktuelne presude Upravnog suda i odlaganje Kolegijuma predsjednika  SO Herceg Novi o kojima su na konferenciji za novinare  liste “IZBOR”  govorili lider ovog Udruženja Dušan Radović i Mladen Ivanović. Konferenciji su prisustvovali i Nataša Martić i Željko Vavić.

Mladen Ivanović naglasio je da je u obje presude, po ocjeni Upravnog suda, napravljena proceduralna greška  koju treba ispraviti. Sud po Ivanovićevim riječima nije ulazio u meritum odluka.  Ukazao je i na vremensko  sukobljavanje dvije odluke – jer je prvo trebalo donijeti i poslati presudu  kojom se poništava  odluka o razrješenju  Nikole Gojkovića a potom onu o izboru Nataše Aćimović.

-Riječ je o vremenskom sukobljavanju  dvije odluke i u ovoj situaciji apsolutno dolazi do načela primjene da kasniji zakon ukida raniji zakon, odnosno da je Nataša Aćimović i dalje predsjednica Opštine. Na Skupštini, kao zakonodavnom organu, je da ispravi nedostatke na koje je ukazao Upravni sud u ove dvije odluke. U tom cilju smo već inicirali da Skupština to što prije uradi i  vjerujem da će postupiti u skladu sa zakonom –kazao je  Ivanović.

On je obrazložio da on kao pravnik nije uticao na skupštinske odluke koje je poništio Upravni sud, već da je njih pisala skupštinska služba, a izglasala odbornička većina koju su činili DPS i „Izbor“.

Dušan  Radović ustvrdio je da iza cijele blokade Opštine stoji “lažni Crnogorac, lažni Srbin i lažna masonska elita, a sve što se dešava je manipulacija Nikše Gojkovića.” Poručio je  i da je upravo „Izbor“  inicirajući skraćenje mandata SO, pomrsio račune DPS-u i Građanskom savezu u iznalaženju petog odbornika, koji bi im omogućio prekompoziciju vlasti u gradu, umjesto vanrednih izbora.

-Sve što se dešava u zadnjih godinu i po je plod prevare Nikole Gojkovića. U tužbi se predstavio kao građanin i tri odbornika a u tom trenutku je bio jedan od odbornika. Ne znam da li bi Sud donio odluku da odbornik može da bude predsjednik Opštine, mislim da ne. Ne znam da li je Sud imao na uvid podatak da je Gojković podnio ostavku, koju nismo usvojili iz proceduralnih razloga. Presuda kojom se vraća na funkciju predsjednika Opštine donijeta je 15. decembra, a Gojković znajući kakva je presuda, povlači ostavku 16. decembra. Onda, gle čuda, ta njegova presuda putuje 28 dana do Herceg Novog. Malo je pauzirala u toj lažnoj masonskoj loži u Podgorici. Potom je 21. decembra donijeta presuda da Nataša Aćimović nije predsjednica. Kada bi došla presuda brzinom koja je došla za Aćimovićku Gojković ne bi mogao da se vrati. Zato on nije  predsjednik Opštine, već odbornik Seoskog saveza DPS-a. Da bi bio predsjednik Opštine mora da mu se vrati mandat, jer ga je izabrala Skupština- dodao je lider „Izbora“, poručujući i da je sva odgovornost za ono što će uslijediti u gradu na “lažnom Crnogorcu i lažnom Srbinu i da je ovo opštinski puč”.

Odbornici “Izbora” su podsjetili i da su podnijeli inicijativu za skraćenje mandata loklanom parlamentu, da je ona dobila podršku ukupno 13 odbornika kao i da ne znaju razloge odgađanja skupštinskog kolegijuma koji je bio zakazan za danas. Navode i da će, ukoliko u roku od 15 dana predsjednik SO ne zakaže sjednicu, to uraditi potpisnici inicijative, što je  predviđeno zakonom.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close