ДруштвоИздвојено

ИЗГРАДЊА МЈЕШОВИТОГ ЦЕНТРА И ЈАВНЕ ГАРАЖЕ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

За потребе градилишта испред зграде Општине јутрос је почела монтажа крана високог 35 метара, због чега је до 16 сати затворен саобраћај Његошевом улицом.

По ријечима Владимира Мрачевића, директора Брив Констракшна (“Briv construction”) фирме која изводи радове, кран ће бити монтиран за неколико сати.

-Кран монтирамо да би се убрзала градња, и то је предвиђено организацијом градилишта. Он ће да служи за транспорт материјала до завршетка градње. Кран ће бити монтиран за два до три сата, након чега ће се успоставити нормалан саобраћај главном градском улицом-казао је Мрачевић.

Истиче да изградња мјешовитог центра са подземним гаражама тече по плану. Завршен је најтежи дио посла, извршена је заштита темељне јаме, данас се бетонира једна плоча и сада не би требало да буде никаквих неизвјесности.  Очекујемо да ће све бити завршено у роковима – казао је Мрачевић.

Преношење уговора на Паркинг сервис, који ће бити суинвестотор са Општином, каже Мрачевић, не мијења ништа.

-Имовина остаје општинска, а Паркинг сервис ће бити у сиистему управљања и то је добра ствар за Општину – казао је Мрачевић.

Сви проблеми које имају станари околних зграда биће ријешени по окончању градње.

-Сви морамо имати стрпења. Ми смо прилаз са доње стране морали заштити да не би било нежељених ситуација. То ће све бити уређено на најбољи начин када се изградња мјешовитог центра заврши –рекао је Мрачевић.

Изградња мјешовитог центра и јавне гараже почела је у марту ове године.  Планирано је да након завршетка радова корисницима буде доступно 200 паркинг мјеста, на три подземне етаже и једном приземном.

На свакој етажи налазе се и неопходне комуникације  које повезују све садржаје по вертикали. Посљедна етажа, тј. Трг посвећена је пословним садржајима. Ревизијом пројекта смањена је квадратура пословних садржаја и неће их бити у дијелу према згради Општине, па ће нови трг у нивоу Његошеве бити шири и пространији.  

Рок завршетка радова је девет мјесеци од увођења извођача у посао, а вриједност радова износи око 3.2 милиона еура.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close