Друштво

IZLIVANJE KANALIZACIJE U KUMBORU ZBOG KVARA NA PUMPNOJ STANICI

Zbog zastoja pumne stanice Zmijice  juče  je u Kumboru, a potom i danas došlo do izlivanja kanalizacije iz šahtova.

-Riječ je o kvaru na elektromreži na pumnoj stanici zbog čega dolazi do zastoja u radu. Kada ona  prestane da radi  počne da izbija iz šahtova  prvo kod kafića „Mondo“.  Juče je to odmah sanirano međutim danas se ponovilo,  kako su pumpe  u automatskom režimu, došlo je do ponovnog zastoja pumne stanice Zelenika, pa je jutros   izbijalo  u Kumboru i Zelenici. Podizvođač glavnog izvođača je odmah zamijenio dijelove opreme koji su bili pokvareni  -kazala je direktorica Društva za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture Jelena Đaković.

Kaže da je to već četvrti ili peti  slučaj izbijanja kanalizacije na istoj dionici.

-Zbog velikog napona koji dolazi sa elektromreže reaguju pumpe tako da pumna stanica  automatski prestaje sa radom jer je tako namještena. Tu je problem i održavanja, jer  preduzeće Vodovod i kanalizacija nije još zvanično preuzelo  održavanje kolektora. Moramo naći rješenje, kako se taj problem ne bi ponavljao. Niko nije očekivao da će elktromreže da prave toliki problem.  Vidjećemo, kako ćemo to rješavati, možda da ugradimo novi siistem koji nije bio predviđen – kazala je Đaković.

Kolektor je inače u fazi tehničkog pregleda -još uvijek na prioritetnoj dionici od tvrđave Forte mare do Meljina, koja je puštena u rad prije tri godine .

-Danas je tu komisija za tehnički pregled za jaku i slabu struju i mašinske instalacije.  Na prioritetnoj dionici je ovo drugi izlazak komisije, jer smo nakon prvog pregleda morali da otklonimo nedostatke. Kada završimo prioritetnu dionicu, a nadam se da će to biti uskoro,   počeće tehnički pregled dionice na rivijeri -objasnila je Đaković.

Dodatni problem koji već mjesec i po tišti Kumborane je izlivanje kanalizacije u more u blizini hotela “Kumbor”. Ognjen Jovović kaže da nikada nije bilo problema kao ove godine. 

-Konstatno od sredine avgusta imamo pjenu po moru, izuzetno neugodne mirise. Moramo da otklonimo dileme, da vidimo gdje je problem, te da zajedno to saniramo. Nikoga ne optužujemo jer i ne znamo tačno šta se događa već tražimo da nadležni utvrde odakle se izliva kanalizacija i da to saniramo. Ovo nikome ne ide na ruku, niti meni, mojim komšijama, hotelu, gostima. Moramo to dovesti u red kako ne bi dočekali narednu sezonu sa istim problemom. Moramo spriječiti negativne efekte i da imamo odgovorniji  odnos prema svom okruženju -kazao je Jovović.

I mještanin Rajko Batrićević kaže da je problem evidentan a da može da se proširi brzo i prema Herceg Novom.

-Ovo se ranije nije dešavalo, na drugim mjestima u Kumboru jeste ali na ovom dijelu nije. Stanje je sada katastrofalno i zato tražimo da neko utvrdi odakle dolazi. Vlasnik “Carina” tvrdi da iz hotela nije, mi mu vjerujemo ali to neko mora i zvanično da utvrdi – kazao je Batrićević.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close