Култура

IZLOŽBA ZORANA ANDRIĆA U SPA GALERIJI

“NA PUČINI PALETE” – naziv je izložbe Zorana Andrića koja će biti otvorena večeras (19.08) u 20 časova u Spa galeriji.

Zoran Andrić rođen je 1960. u Valjevu. Crteže i slike izlaže od 1979. na zajedničkim i samostalnim izložbama. Od 1992. ima stalne postavke u svojoj slikarskoj radionici “Višnja” u Valjevu. Od 2003. učestvuje po pozivu na likovnim gostovanjima u zemlji i inostranstvu. Redovan je član ULUS-a. Samostalno je izlagao 30 puta i na oko 30 zajedničkih izložbi. Slike mu se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama širom svijeta, u Narodnom muzeju u Beogradu, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Parlamentu Austrije u Beču, Modernoj Galeriji u Budvi…

Dobitnik je mnogih priznanja i to: 1997.godine – Specijalno priznanje za akvarel “Plavost”, III Bijenale akvarela Jugoslavije, Galerija “Stara kapetanija”, Zemun, 1998.godine – Nagrada za najbolju tehniku, Takmičenje u brzom slikanju za ulje “Kroz vreme” u organizaciji Ambasade Španije, Kalemegdan, Beograd, 2007.godine – III nagrada za crtež “Bez naziva”, na zajedničkoj izložbi “Beograd 2007.”, Galerija NUBS, Beograd.

Izložbu će otvoriti Dragan Popadić novinar i direktor Radio Tivta, a zainteresovani će moći da je pogledaju u Spa galeriji do 26. avgusta.

 

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close