ДруштвоИздвојено

ИЗВЈЕСНА ГРАДЊА ГАРАЖЕ У МЕЉИНАМА

Упркос отежаним условима пословања због пандемије корона вируса у предузећу Паркинг сервис не одустају од пројекта изградње гараже у Мељинама. У току је завршетак пројекта, а у посао би ушли наредне године, казао је за РТХН директор Паркинг сервиса Херцег Нови Миодраг Бато Видаковић.

-Данас смо добили информацију да се очекује сагласност саобраћајног инспектора око приступа гаражи са саобраћајница. Потом ће брзо бити готов преостали технички дио. Чекамо тај пројекат како бисмо могли планом да предвидимо за наредну годину колика је инвестиција пред нама.

Наводи да имају подршку и од банака за реализацију овог пројекта кроз кредитно задужење.

-Мораћемо да направимо добар бизнис план у којем ће бити садржано у којем року ће се уложена средства вратити, кроз коришћење гараже. Имамо подршку и на нама је да пројекат завршимо и кренемо у даљу процедуру.

Објаснио је да је број паркинг мјеста којим газдује ово предузеће повећан за 166 или 17% у односу на претходни период.

-Планом привремених објеката предвиђено је исцртавање нових паркинг простора – на Савини и Топлој. На Савини је ријеч о улици Прве бокешке бригаде, дионици у којој се љети стварају велике гужве. На захтјев станара тих улица, исцртана су нова паркинг мјеста. Улица И Бокешке бригаде, жута зона – број нових паркинг мјеста 74. На Топлој је локација код спа центра Релаx – француски мост, жута зона – број нових паркинг мјеста 23. На иницијативу кабинета Општине, у систем наплате је уведен дио улице X Херцеговачке бригаде од аутобуске станице до пијаце. Добијено је 32 нова паркинг мјеста у црвеној зони. У Улици Стијепа Шаренца у рећим наплате уведено је 37 нових паркинг мјеста, казао је Видаковић.

Паркинг сервис преузеће права и обавезе из Уговора о изградњи мјешовитог центра са јавним гаражама, чиме ће наставити управљање  тим објектом. По заврштеку посла број паркинг мјеста биће увећан за 200. Имовина остаје општинска, а финансирање изградње биће настављено из Буџета Општине. Планирају да задрже паркинг на Шкверу, а припремају и нову инсталацију опреме на паркингу у Игалу

У првој половини године Паркинг сервис је приходовао за 40 одсто мање него лани у истом периоду а пројектовано је да ће до краја године пад прихода бити за 35%. И поред тешкоћа предузеће успјева да измири све текуће обавезе.

Повезане Вијести

Један коментар

  1. E ljudi moji jos se dice koliko su ocrtali.Sramota da nemas ni parking ispred zgrade ako kupis stan nego ga moras kupit ili njima placati.Finansiranje na ovo krize iz budzeta opstine a narod bez posla ostaje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close