Спорт

ИЗВРШНИ ОДБОР ФСЦГ ОДЛУЧИО „ИГАЛО“ БЕЗ КУП ТАКМИЧЕЊА

Ако остане све како је предвиђенио фудбалери Игала стартоваће у новој сезони у Другој лиги 23. августа. Осам дана раније на програму су утакмице првог кола Прве Телеком лиге.

Први дио сезоне одиграће се у 19 кола и завршава се 3. децембра док ће прволигаши играти до 13. Децембра, такође у 19 кола, одлучено је данас на сједници извршног одбора ФСЦГ у Подгорици.

У Купу Црне Горе у наредној сезони неће бити фудбалера Игала јер ће  у овом такмичењу играти само прошлосезонски прволигаши и шест друголигаша. То је више него чудна одлука која је помало и дискриминаторска јер то више није такмичење свих клубова у земљи зашто важи Куп такмичење.

У млађој конкуренцији ФК „Игало“ ће и у новој сезони играти у Омладинској фудбалској лиги Црне Горе. Жреб парова за нову сезону је предвиђен за сутра. Како год било домаће првенство креће у тешким околностима које су  још теже него када је прије мјесец дана прекинута минула сезона. О тим тешкоћама и обавезама који су пред фудбалерима у Црној Гори расправљало се данас на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Црне Горе.

Нову сезону ако стартује у предвиђеним терминима очекују ригорозније здравствене, санитарне и безбједоносне мјере, а у току је израда медицинског протокола који ФСЦГ ради у сарадњи са Институтом за јавно здравље и који ће морати да испуне клубови учесници такмичења

Сви клубови би требало да добију специјалне апарате за мјерење температуре, а остаје да се види да ли ће и колико ће бити обавезна тестирања на коронавирус.

У медицинском протоколу, кључно ће бити како ће се третирати позитивни случајеви на коронавирус. Очекује се да ће Фудбалски савез Црне Горе и Институт за јавно здравље слиједити примјер УЕФЕ, која је за своја такмичења наложила да се позитивни фудбалер третира као повријеђен и само он иде у 14-дневну изолацију, не цијела екипа (што је до сада био случај) а остали настављају такмичење.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close