Друштво

JAVNA RASPRAVA O ELABORATU PROCJENE UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU ZA REMEDIJACIJU TLA U BRODOGRADILIŠTU

Agencija za zaštitu životne sredine, koja sprovodi projekat „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje”, podnijela je zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za remedijaciju tla lokacije Brodogradilišta Bijela.

Dostavljena dokumentacija može se pogledati u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine, u Podgorici i u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi, radnim danima od 9 do 12 časova.

Rok za javni uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi, na adresu Agencije za zaštitu životne sredine, je 16. septembar.

Javna rasprava o elaboratu najavljena je u sali za sastanke Jadranskog brodogradilišta Bijela 19. septembra, u 11 časova.

Elaborat procjene uticaja na životu sredinu i  Plan upravljanja životnom sredinom i rješavanju otpada na lokaciji Brodogradilišta Bijela predstavljeni su nedavno u našoj Opštini. Tada je saopšteno da je u toku revizija Glavnog projekta remedijacije i da će nakon završetka biti objavljen međunarodni tender za izbor izvođača. Čišćenje zemljišta na lokaciji Brodogradilišta, gdje se nalazi oko 70 000 tona grita predviđeno je do sredine naredne godine.

Projekat „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje”, kojim bi trebalo da se eliminišu crne ekološke tačke u Crnoj Gori finansira Svjetska banka sa 50 miliona eura.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close