Спорт

JEDRENJE – JEDRILIČARI IZ TIVTA NAJBOLJI NA KUPU MIMOZE, FOTO

U organizaciji Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” Herceg Novi, danas je održana tradicionalna regata “Kup mimoze” u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze.

Vjetar danas nije bio naklonjen takmičarima, ali je takmičenje koje predstavlja početak jedriličarske sezone u Crnoj Gori uspješno održano.

-Moramo se pohvaliti da trajemo skoro koliko i praznik Mimoze. Ovo je 45. regata mimozi u čast, i ono što je za nas najvažnije okuplja veliki broj takmičara iz klubova iz Boke. Ovoga puta najbolji su bili jedriličari iz Tivta, rekao je predsjednik JK “Jugole Grakalić” Predrag Peco Vukčević.

Regata je okupila tridesetak učesnika iz klubova Boke Kotorske: “Delfin” iz Tivta, “Lahor” iz Kotora i novski “Jugole Grakalić”.

U klasi Optimist u ukupnom plasmanu prva tri mjesta zauzeli su članovi JK “Delfin”: prvo Pavle Musić, drugo Petar Klakor, a treće Vasilije Kurbanović. Među djevojčicama u ovoj klasi najuspješnija je bila Nina Strahinja iz JK “Lahor”, za njom Romina Racković iz istog kluba, a treća je Tea Čelanović iz JK “Delfin”. U konkurenciji do 12 godina u klasi optimist najbolji su bili Petar Klakor iz JK “Delfin”, Viktor Lesjak takođe iz “Delfina” i Nina Strahinja iz “Lahora”.

U klasi Laser standard prva nagrada pripala je Iliji Markoviću iz JK “Delfin”, druga Miloš Tripoviću iz JK “Delfin”, a treća Luki Ognjanoviću iz JK “Lahor”.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto pripalo je Danilu Jončiću iz JK “Delfin”, a drugo i treće njegovim klupskim kolegama Stefanu Anđeliću i Nikoli Goluboviću.

-Nijesmo imali sreće sa vjetrom danas, ali smo ipak odjedrili jednu regatu i naši takmičari su potvrdili kvalitet. Rezultat nije najvažniji u ovom trenutku. Ovo je tek početak sezone. Mi se spremamo za nas najvažnije prvenstvo u ovoj sezoni a to je Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Tivtu. Čestitam organizatorima na velikom jubileju i sjajno organizovanoj trci, poručio je nakon regate Ilko Klakor, trener JK “Delfin” iz Tivta.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close