Спорт

JEDRENJE – OTVORENO PRVENSTVO EVROPE U LA ROŠU

Milivoj Dukić jedriličar iz Herceg Novog, već treći dan učestvuje na otvorenom prvenstvu Evrope, koje se održava u francuskom La Rošu i na kojem učestvuje 160 najboljih jedriličara u klasi Laser standard. Dukić je u prva dva dana odjedrio četiri regate i zauzima 24. mjesto u ekipnoj konkurenciji, dok je na 14. mjestu na šampionatu Evrope.

Tokom prvog dana u dvije regate Dukić je zauzeo 16. i 5. mjesto, dok je drugog dana bio 2. i imao je diskvalifikaciju u drugoj vožnji zbog prestupa. Sa Dukićem, tokom te trke kažnjen je i prvak svijeta Kipranin Kontides Pavlos.

Danas su na programu dvije nove regate, a po riječima Predraga Vukčevića, predsjednika Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” Milivoj je u odličnoj formi.

-Šteta je što su sudije procijenile da je Mićo prestupio u trci drugoga dana, jer bi u uslovima koji njemu odgovaraju već sada bio u borbi za medalju. Regata je otvorenog tipa i na prvenstvu Evrope učetvuju i takmičari sa Novog Zelanda, Australije i Amerika, ali se ne računaju kada se vrši proglašenje najboljih. Milivoj za sada odlično jedri i nadamo se da će nastaviti tako do kraja šampionata, poručuje Vukčević.

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close