Спорт

JEDRENJE, SVJETSKI KUP – MILIVOJ DUKIĆ SJUTRA STARTUJE NA REGATI U MAJAMIJU

U Majamiju se od 23. do 29. januara održava druga regata Svjetskog Kupa za sezonu 2017/2018. Učestvuje preko 540 jedriličara iz 50 država u 10 olimpijskih klasa. Crna Gora ima dva predstavnika u klasi Laser Standard. Boje naše zemlje brane Milivoj Dukić, član jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“ Herceg Novi i Igor Les, član JK „Delfin“ Tivat.

-Odlično smo odradili pripreme i jedva čekam da počne Svjetski kup u Majamiju, rekao je pred polazak na put Milivoj Dukić.

U razgovoru za naš Portal, Dukić je naglasio da je glavni cilj ove godine Svjetsko prvenstvo u Danskoj, gdje će pokušati da ostvari normu za OI u Tokiju.

Predsjednik JK „Jugole Grakalić“ Predrag Vukčević smatra, da je Dukić spreman da pokaže koliko vrijedi u ovom trenutku.

-Na prvoj regati prije Svjetskog kupa, u Fort  Lauderdalu na Floridi, pokazao je da je u dobroj formi. Na ovoj regati učestvuju najbolji jedriličari svijeta i ovo je test da se vidi šta još treba popraviti za prvenstvo u Danskoj. Nadamo se, da će nas Mićo obradovati iz Majamija, rekao je Vukčević.

Prve kvalifikacije za Olimpijske igre Tokio 2020. biće na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u avgustu u Danskoj, u Aarhusu. Regate Svjetskog Kupa, trebalo bi da pokažu koji su to jedriličari koji će biti najozbiljniji kandidati za ostvarivanje prve olimpijske norme.

Milivoj Dukić je pred Svjetski kup u Majamiju odradio regatu Laser Atlantic Coast Championship u Fort Lauderdalu na Floridi. U olimpijskoj klasi Laser Standard, učestvovala su 43 takmičara. Dukić je nakon 8 trka osvojio ukupno 6. mjesto.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close