Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno oblačno, povremeno i mjestimično sa slabom do umjerenom kišom. Vjetar uglavnom slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 7 do 19 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ

Usljed odrona ili vode na kolovozu došlo je do prekida ili promjene režima saobraćaja na pojedinim dionicama. Zbog odrona je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurđevića tara. Otvoren je magistralni put Podgorica – Kolašin, dok je obustavljen saobraćaj preko Mateševa za Podgoricu. Zbog vode na kolovozu saobraća se jednom trakom naizmjenično na putnom pravcu Kolašin – Mojkovac u mjestu Sjerogošte. Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kjima je pet osoba zadobilo lakše povrede.

GRANIČNI PRELAZI

Juče je na granični prelazima u Herceg Novom registrovano ukupno 10 213 putnika, 1 361 motorno vozilo i dva plovila. Službenici Granične policije spriječili su jedno lice u nezakonitom prelasku državne granice, otkrili su jedno lice po interpolovoj potjernici i podnijeli jednu prijavu za prekršaj.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 13 letova, od čega pet za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov je realizovan u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:20, 15:15 i u 20:50. Iz Tivta je planirano šest letova, a polovina je za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 13:50, a „Air Sebia“ u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 20-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:30, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Autobuski saobraćaj odvija se uz kašnjenja u dolascima, zbog loših uslova za vožnju. Prvi je jutros stigao „Lazaro“ iz Doboja, a očekuju „Blue line“ iz Novog Sada, „Trans-jug“ iz Beograda, „Niš ekspres“ iz Niša, „Jadran ekspres“ iz Zagreba i „Royal travel“ iz Bijeljine. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje i „Lalatović travel“ za Federalno Sarajevo.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Maja Popović i dr Dragana Knežević, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas od 7:00 do 15:00 sati pacijentkinje prima dr Alenka Srdanović, a od 15:00 do 19:00 dr Slobodan Bulatović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Zinaida Miljković, dr Sanja Topić, dr Vesna Kovač  i dr Marija Stanišić, a od 14:00 do 231:00 sat dr Danka Krivokapić, dr Sanja Čeprnić i dr Tanja Zgradić. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović a u drugoj dr Goran Komar, a u ambulanti u Igalu je dr Ana Popović.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close