Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno, povremeno i mjestimično slaba kiša, a na primorju je moguć i pljusak sa grmljavinom. Očekuje se i dosta suvog vremena, naročito na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar mjestimično umjeren i jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 11 do 22 stepena.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se po pretežno mokrim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Na putevima koji vode pored rijeka i kosina učestali su sitniji odroni, a na dionicama na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i uslovima na putu. Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 na dionici Debeli Brijeg – Herceg Novi, lokalitetu Tatarbašča, izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjeni, na mjestu izvođenja radova.I dalje je, zbog odrona, obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurđevića Tara.  U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 11 letova, od čega četiri za Beograd. Jutarnji „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:20 i u 15:15. Iz Tivta je planirano šest letova, a polovina je za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 13:50, a „Air Serbia“ u 11:30.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 25 minuta, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:35, a inter city voz bi po redu vožnje trebal da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Autobuski saobraćaj odvija se uz kašnjenja u dolascima. Jutros su u naš grad prvi stigli „Božur“ sa Pala i „Lalatović travel“ iz Modriče, a za njima i „Božur“ iz Skoplja, „Trans-jug“ iz Beograda, „Jadran ekspres“ iz Zagreba i „Jadran line“ iz Kragujevca. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Centrotrans“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana uobičajna dežurstva vikendom. Izabrani ljekari za djecu danas rade od 7:00 do 17:00 sati, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. U ambulantama u Igalu i u Bijeloj izabrani ljekari za odrasle subotom rade od 7:00 do 14:00 sati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close