Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno i u većem dijelu zemlje suvo. Slaba kratkotrajna kiša moguća je ponegdje, prvenstveno na jugu tokom prvog dijela dana. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 6 do 18 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče je registrovano 4 158 putnika, 1 459 motornih vozila i jedno plovilo. Službenici Granične policije podnijeli su jednu prijavu za prekršaj i izdali jedan prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ

U većem dijelu zemlje saobraća se mokrim kolovozima. Učestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Na dinicama na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije. I dalje je, zbog odrona, obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurđevića Tara.  Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i uslovima na putu. U protekla 24 sata na putevima u zemlji  dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lake povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 12 letova, od čega pet za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, poslijepodnevni je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:20, 15:15 i večeras u 20:50. Iz Tivta je planirano šest  letova, a polovina je za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 13:50 a „Air Serbia“ u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 10-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:20, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Lokalni vozovi saobraćaju redovno, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli „Rule turs“ iz Skoplja, „Banbus“ iz Beograda i „Lazaro“ iz Banja Luke, a za njima i „Centrotrans“ sa Pala, „Viena tour“ iz Modriče, „Blue line“ iz Novog Sada, „Jadran ekspres“ iz Beograda, „Niš ekspres“ iz Niša i „Božur“ iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „Blu line“ za Trebinje, „Lalatović travel“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskom Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Olivera Mentović i dr Maja Popović, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas je od 7:00 do 15:00 sati dr Alenka Srdanović, a od 15:00 do 19:00 sati dr Slobodan Bulatović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Sanja Topić, dr Zinaida Miljković, dr Danka Krivokapić i dr Vesna Kovač, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnić i dr Gorn Komar. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović, u drugoj dr Tanja Zgradić, a u ambulanti u Igalu radi dr Ana Popović.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close