Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 8 do 19 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Juče je na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovan ukupno 3 891 putnik, 1 565 motornih vozila i šest plovila. Službenici Granične policije spriječili su četiri lica u nezakonitom prelasku državne granice i podnijeli jednu prijavu za prekršaj.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila na putevima van gradskih sredina. Učestali su sitniji odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i uslovima na putu. Zbog odrona je i dalje obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurđevića Tara. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Debeli brijeg – Herceg Novi, lokalitetu Tatarbašča, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dgodile su se 22 saobraćajne nezgode u kojima je osam osoba zadobilo lake povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 16 letova, od čega šest za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, preostali su u 17:20 i u 18:50, a kompanije „Air Serbia“ u 8:20, 15:15 i u 18:35. Iz Tivta je planirano šest letova, a dva su za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 a „Air Serbia“ u 11:25.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 20-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:30, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli „Božur“ sa Pala i iz Beograda, „Kanis“ iz Leskovca, „Lalatović travel“ iz Modriče i „Neobas“ iz Banja Luke, a za njima i „Božur“ iz Skoplja, „Trans-jug“ iz Beograda, „Lens“ iz Novog Sada, „Jadran ekspres“ iz Zagreba, „Royal travel“ iz Niša i „Jadran line“ iz Kragujevca. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje i „Centrotrans“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskom Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Olivera Mentović i dr Maja Popović, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas je od 7:00 do 15:00 sati dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Sanja Topić, dr Zinaida Miljković, dr Danka Krivokapić i dr Vesna Kovač, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnić i dr Gorn Komar. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović, u drugoj dr Tanja Zgradić, a u ambulanti u Igalu radi dr Ana Popović.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close