Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano, uz povremeno malu do umjerenu oblačnost. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost. Vjetar u jutarnjim satima, na jugu, umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u popodnevnim satima ili krajem dana južnih smjerova, tokom noći u pojačanju. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 do 16 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se po uglavnom suvim  kolovozima, uz mjestimično izraženu poledicu na putevima na sjeveru. Duž klisura i usjeka učestali su odroni, a na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim saobraćaja. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje saobraćajnih propisa, naročito ograničenje brzine. Uspostavljen je saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin za sve vrste vozila, otežano se saobraća preko Mateševa, a zbog odrona i dalje je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurdjevića Tara. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teže, a 10 osoba lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 14 letova, od čega četiri za Beograd. Jutarnji „Montenegro Airlines“-ov je realizovan u 7:30, sledeći je u 17:20, a kompanije „Air Serbia“ su u 15:15 i večeras u 22:00 sata. Iz Tivta je planirano pet letova, a dva su za Beograd; „Air Serbia“ u 11:25, i „Montenegro Airlines“ u 14:10.

ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 20-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:30, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su ujutru u 9:00 i uveče u 19:00 sati. Lokalni vozvi saobraćaju redovno, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli „Lazaro“ iz Banja Luke i „Banbus“ iz Beograda, a za njima i „Blue line“ iz Novog Sada, „Jadran ekspres“ iz Beograda, „Niš ekspres“ iz Niša, „Jadran-line“ iz Zagreba i „Royal travel“ iz Bijeljine. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Lalatović travel“ za Federalno Sarajevo…

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana uobičajna dežurstva vikendom. Izabrani ljekari za djecu danas rade od 7:00 do 17:00 sati, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. Ambulante u Igalu i u Bijeloj nedeljom ne rade.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close