Друштво

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno oblačno, u južnim predjelima povremeno kiša, ponegdje i grmljavina, a na sjeveru će u višim planinskim predjelima padati snijeg, u nižim kiša i snijeg. Poslijepodne u južnim i centralnim predjelima uglavnom se očekuje prestanak padavina. Vjetar u sjevernim predjelima već prijepodne, a u ostalim predjelima poslijepodne, umjeren do jak, na udare ponegdje veoma jak i olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temeprature vazduha od 1 do 16 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče je registrovan ukupno 2 041 putnik i 850 motornih vozila. Službenici Granične policije pronašli su jednu putnu ispravu po interpolovoj potjernici i izdali jedan prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraćaj se na većini puteva u zemlji obavlja po mokrim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone, a na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja. Savjetuje se oprezna vožnja, uz poštovanje pravila saobraćaja i privremeno postavljene signalizacije. Na magistralnom putu m-11, dionica Lepetane –Tivat od danas je postavljena privremena saobraćajna signalizacija do završetka radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade Opštine Tivat. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 12 letova, od čega pet za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov je realizovan u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:00, 15:15 i u 20:50. Iz Tivta je planirano pet letova, a tri su za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 15:20, a „Air Serbia“ u 12:35.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 20-ak minuta, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:30, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima u oba razreda.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli „Kanis“ iz Leskovca, „Božur“ sa Pala, „Lalatović travel“ iz Modriče i „Lens“ iz Novog Sada, a za njima i „Trans-jug“ iz Beograda, „Jadran line“ iz Kragujevca i „Blue line“ iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli „Ozlem tours“ za Beograd i „Blue line“ za Trebinje, u 8:35 će „Centrotrans“ za Federalno Sarajevo, a u 9:30 „Božur“ za Dubrovnik.

DOM ZDRAVLJA
Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Olivera Mentović i dr Dragana Knežević, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović i dr Maja Popović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas od 7:00 do 15:00 sati pacijentkinje prima dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Alaksandra Kolundžić, dr Vesna Kovač, dr Danka Krivokapić i dr Zinaida Miljković, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnić, dr Goran Komar i dr Tanja Zgradić. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović, a u drugoj dr Rosanda Bojičić. U ambulanti u Igalu od 7:00 do 14:00 sati radi dr Ana Popović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close