Друштво

JESENJA FEŠTA SUTRA U CENTRU GRADU

Nevladino udruženje “Ruke” priređuje sutra (subota, 23.novembar) u Njegoševoj ulici jesenju feštu, koja promoviše plodove našeg podneblja od septembra do novembra: žižulu, rogač, košćelu, maginje, šipak , mandarine i kivi. Osim domaćih proizvoda biće izložene i rukotvorine, a biće organizovan i donatorski sto.

Izložba domaćih proizvoda i rukotvorina okupiće preko 30 izlagača, a štandovi će biti postavljeni u pješačkoj zoni Njegoševe od šipki do miliječnog restorana, najavila je iz NVU „Ruke“ Milina Kovačević:

-Imamo izlagače iz Bara, Kotora, Tivta, Podgorice, Nikšića i Herceg Novog. Osim tradicionalnih izlagača koji su prisutni na našim stađunskim feštama uvijek predstavimo nekoliko novih, pa će tako biti i na ovoj. Na fešti ćemo predstavljati i radove nastale u kreativnoj radionici Artkvart. Na radionicama koje organizujemo u Institutu učenici OŠ Milan Vuković zajedno sa Bosiljkom Pušić, Mirom Krulanović i Marijom Milić stvarali su stihove, priče, crteže i rukotvorine na temu šipka. U saradnji sa članovima likovne sekcije srednje škole koju vodi profesorica Ksanda Popović treći put biće postavljena izložba radova inspirisana šipkom. Radovi u različitim tehnikama će biti postavljeni u izlozima butika u centru gradu, kazala je Kovačević.

Donatorski sto usmjeren je na sakupljanju novca za operaciju Maše Berat, učenice Osnovne škole Dašo Pavičić,  a akciju su pokrenuli njeni drugovi iz odjeljenja.

-Donatorska trpeza počeće u 10:30 , a osim Mašinih vršnjaka,  učestvovaće srednjoškolci,  Udruženje žena Ruža vjetrova iz Bijela,  Fešta iz Baošića, NVU Ruke, restorani i hoteli. Donacija će odmah biti uplaćena i sve radimo sa pokretačima akcije, kazala je Kovačević.

Fešta će biti organizovana od 10 do 14 sati , a nastupiće mališani iz vrtića Naša radost, mažoret klub Lili ,“Novi Sloveni“, preduzetnici i volonteri iz SMŠ Ivan Goran Kovačić. Feštu su podržali Opština HN, Turistička organizacija i Ministarstvo turizma .

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close