Економија

JOVAN PEJOVIĆ: IMOVINA “VEKTRA BOKE” BIĆE PRODATA ZA OTPLATU KREDITA “VEKTRA MONTENEGRO”

Pravni zastupnik bivših radnika kompanije “Vektra Boka”, advokat Jovan Pejović, je kazao da  za očekivati da će za otplatu kredita Vektra Montenegro koja je u stečaju, biti prodata većina preostalih objekata “Vektra Boke”. On je reagovao na izjavu predsjednika odbora direktora “Vektra Boke” Milića Popovića da za račun kredita Vektra Montenegro nije stavljena hipoteka na imovinu “Vektra Boke”.

-U planu reorganizacije koji je usvojio Privredni sud 2016. godine na strani 475 navedeno da je “OTP FAKTORING” u stečajnom postupku protiv “Vektra Boke”, prijavio na osnovu solidarnog jemstva potraživanje kredita koje je dao kompaniji “Vektra Montenegro” u iznosu od 23,7 miliona eura.

Pejović je objasnio da su ostali solidarni jemci za taj kredit uglavnom bile kompanije koje su ili u stečaju, ili nemaju nikakvu imovinu, pa je za očekivati da će za otplatu kredita Vektra Montenegro koja je u stečaju, biti prodata većina preostalih objekata “Vektra Boke”.

-“Vektra Boka “svojom imovinom nije mogla da postane naknadni solidarni dužnik za kredite koje je potrošila Vektra Montenegro, jer Dragan Brković, iako većinski akcionar nije vlasnik kompanije Vektra Boka, pa tako nije mogao potpisati ugovor sa OTP Faktoring da će za kredit od 23,7 miliona eura koje je potrošio, solidarni jemac biti “Vektra Boka” -rekao je Pejović.

Podsjeća da  bivšim radnicima nisu isplaćena dugovanja iz trećeg isplatnog reda u iznosu od 270 hiljada, čiji je rok bio 7. februar.

-Koliko “Vektra Boka” isplaćuje svoje obaveze govori i podatak da radnici nisu primili platu za januar i februar-rekao je Pejović.

Na nedavnoj konferenciji za novinare izvršni direktor NVO Udruženje za implementaciju prava Ranko Martinović je kazao da je “Vektra Boka” 10. oktobra prošle godine kompaniji MARCCA prodala zemljište i objekat na Žanjicu na poluostrvu Luštica za 1.443.57 eura. Privredni sud je tu imovinu procijenio na 3,1 milion eura.

-“Vektra Boka” je  u blokadi od oktobra prošle godine. Na dan 28. februar ove godine, iznos blokade bio je 153.625 eura, pa je jasno da novac od prodaje kompleksa na Žanjicu nije uplaćen. U suprotnom bi povjerioci bili isplaćeni, a račun odblokiran -kazao je Martinović.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close