Друштво

JPMD – KVALITET MORSKE VODE

Analiza kvaliteta morske vode u Herceg Novom pokazala je da je na 16 kupališta morska voda prve kategorije (K1), dok je na pet kupališta druge kategorije (K2), saopštavaju iz JP Morsko dobro. Riječ je o kupalištima Klub hotela Riviera u Njivicama, zatim blatnoj plaži i kupalištu ispod vile Galeb u Igalu, plaži Zmijice u Zelenici i centralnoj plaži u Kumboru.

Institut za biologiju bora obavio je analizu kvaliteta morske vode od 10. do 12. septembra na 100 javnih kupališta, a rezultati pokazuju da je na 90% kupališta kvalitet bio K1 klase, dok je na 10% kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog K1 kvaliteta. Kada je u pitanju kvalitet vode u opštini Bar, voda je bila odličnog K1 kvaliteta na svih 13 kupališta, a ista situacija je bila i u Budvi, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 26 lokacija uzorkovanja. Kvalitet morske vode K1 bio je na 7 kupališta u opštini Tivat, dok je na 2 kupališta taj kvalitet bi klase K2. U opštini Kotor kvalitet K1 zabilježen je na 12 kupališta, a na 3 kupališta voda je bila kvaliteta K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close