ДруштвоИздвојено

JUBILEJ, 70 GODINA OD OSNIVANJA BOKEŠKE BRIGADE BIĆE DOSTOJNO PROSLAVLJEN

Sve je spremno za obilježavanje jubileja 70 godina od osnivanja Bokeške brigade. Centralna proslava biće održana 05. oktobra u Herceg Novom, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Organizacionog odbora SUBNOR-a bokeljskih opština i predsjednika Opštine Herceg Novi.

Najavlejn je i tradicionalni skup potomaka zatočenika logora Mamula 1942, 1943 godine, hercegovačkih i bokljSkih opština na Mamuli, koje se organizuje 14. septembra, a povod je 76 godina od rasformiranja logora.

Govorio je prof. dr Ljubenko Borović i itskao da su se konačno  dogovorili da će na akademiji koja će biti održana 5. oktobra prisutne pozdraviti i otvoriti proslavu  jubilej predsjednik opštine  Stevan Katić .

-Program će biti održan u Dvorani Park . Delegacija će poći i u Konjsko gdje je brigada formirana i sa predstavnicima iz Trebinja položiti vijence. Dogovoreno je i da 14. septembra boračke organizacije primorskih opština i Trebinja posjete Mamulu.

Predsjednik Opštine Stevan  Katić  istakao je da je Opština  dala podršku organizaciji značajnog događaja ion će najvjerovatnije biti uvršten u programe oktobarskih dana proslave Dana opštine.

-Odgovorno je i posvećeno rađeno na organizaciji ovog događaja , formiran je i organizacioni odbor koji je održao već nekoliko sastanaka, kazao je Katić.

I Skupština Opštine dala je podršku u obilježavanju jubileja. Ovaj sastanak je potvrdio odličnu saradnju SUBNOR-a 1941-1945 sa lokalnom vlašću koja je spremna da pomogne realizaciji najavljenih programa.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close