ДруштвоИздвојено

КАМИОН ПРОПАО НА ШЕТАЛИШТУ

Камион Комунално стамбеног предузећа који је одвозио стабла палми пропао је на Шеталишту Пет Даница, испод некадашње Метеоролошке станице на Савини. Како информише наш новинар са терена, до ове незгоде је дошло у 12:30, а камион је возио четири кубика терета. Возач камиона Жељко Марковић није повријеђен а како је казао, успио је да искочи из камиона када је почео да пропада.

Ријеч је о дијелу шеталишта гдје је недавно дошло и до оштећења потпорног зида, а на опасност од клизишта указују одавно мјештани тог дијела града.

-Када се правио колектор на овом дјелу су насули шљунак. Прије двије године на овом мјесту је пропала дизалица, након тога су опет насули шљунак и ништа друго није урађено -казао је један од очевидаца.

Давор Јелић који живи у близини казао је да се задесио напољу у тренутку незгоде.
-Упозоравали смо одавно да овдје постоји опасност. Једно вријеме су овдје били стубићи којим је онемогућен пролаз возилима, али наш менталитет је чудо, људи су то склањали и пролазили и било је питање дана када ће се овако нешто догодити. Узрок је подлокано шеталиште, југо је извукао сав шљунак испод ове бетонске плоче која је неких 15 цм дебљине и то једноставно није могло да издржи терет камиона –казао је Јелић и истакао да би надлежни морали да ураде нешто више по питању колектора јер су угрожене куће у непосредној близини.

Како смо раније писали, због радова на изградњи канализационог колектора у трупу шеталишта, додатно је дестабилизован и потпорни зид. Прије мјесец и по обављена је санација зида и бетонирање овог дијела шеталишта у оквиру хитних санација обалне инфраструктуре.

Да би се ова, али и друге подзиде заштитиле од урушавања, неопходно је,на шта су указивали мјештани и стручњаци, са морске стране поставити велике стијене које ублажавају дјеловање таласа.

Василије Сеферовић, из Комуналне полиције, је објаснио да је 3. октобра 2018. године извршена контрола на овом дијелу Шеталишта у непосредној близини плажног бара “Golden bay” и том приликом је утврђено да је теретно возило које је ангажовано од стране ЈП Морско добро на радовима насипања обалног дјела Шеталишта, оштетило труп пута, гдје је том приликом настала рупа дубине око 4 метра и пречника 2 метра. Од стране наше Службе је издато наређење да се изврши хитна санација што је том приликом и учињено. О свему наведеном је обавјештено и Морско добро. У јануару ове године, обиласком Шеталишта примјећена су улегнућа и нова оштећења на санираном дјелу, о чему смо обавјестили Морско добро, како би без одлагања предузели радове на санацији. Кабинет предсједника Општине је донио рјешење о забрани саобраћаја овим дјелом Шеталишта до његове санације,а све у циљу безбједног одвијања саобраћајне и пјешачке комуникације. Поново смо се обратили Морском добру 24. јануара, како би хитно преузели неопходне радове -казао је Сеферовић.

Секретар за комунално стамбене послове Александар Ковачевић је рекао да ће Општина предузети мјере на хитној санацвији и обезбјеђивању средстава али и да очекује хитну реакцију Морског добра.

Пропадањем камиона на шеталишту оштећен је и колектор а у којој мјери утврдиће надлежни.

Да ли ће се утврдити и одговрност за овај инцидент остаје да видимо у наредном периоду.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close