ИздвојеноТуризам

KARAVAN PRAZNIKA MIMOZE PRVI PUT U VIŠEGRADU

Karavan 50. Praznika mimoze nastavlja svoj put, najavljujući širom regiona jubilarno izdanje čuvene manifestacije u Herceg Novom. Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, maškare i alegorijska kola danas su prodefilovali kroz Višegrad, od gradskog trga do Andrićgrada, gdje se okupio veliki broj građana.

Defileu je prethodio sastanak delegacije dva grada u Opštini Višegrad, na kojem je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio načelniku Opštine Višegrad Mladenu Đureviću plaketu 50. Praznika mimoze. Predstavnici dvije opštine i turističke organizacije izrazili su zadovoljstvo što je sada i mimoza spojila gradove koje snažno vezuje pisac Ivo Andrić, poručivši da dobra saradnja biti nastavljena, na zadovoljstvo građana obje zajednice. 

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je gostovanje delegacije Herceg Novog i Karavana mimoze veliki događaj za ovaj grad.

– U posjeti nam je predsjednik Opštine Herceg Novi sa saradnicima, u okviru obilježavanja 50. godina „Praznika mimoze“. Velika nam je čast da je, poslije jednog tako velikog grada kao što je Beč, festival mimoze i u Višegradu. Danas smo razgovarali o raznim temama i dogovorili niz aktivnosti u narednom periodu u okviru sportskih, kulturnih, privrednih i turističkih dešavanja. Vjerujem da ćemo nastaviti ovako dobru saradnju, kao što je to bilo i nekoliko prethodnih godina, i mislim da dolazi dobro vrijeme za naše dvije opštine, poručio je Đurević i dodao da pored Iva Andrića, Višegrad i Herceg Novi povezuju mnoge druge spone koje će znati da iskoriste u obostranom interesu. 

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je izrazio zadovoljstvo što je,  zajedno sa Karavanom mimoze, u bratskom gradu Višegradu, i poručio da je današnje gostovanje nastavak saradnje ozvaničene ljetos u našem gradu.

– Želim da vas podsjetim da smo mi u julu u Herceg Novom, u kući našeg nobelovca Iva Andrića koji povezuje i Višegrad i Herceg Novi, potpisali sporazum o saradnji naša dva grada. Mi smo danas nastavili te razgovore i  dobru saradnju koja će, sigurno biti i proširena na zadovoljstvo i Opštine Višegrad i Opštine Herceg Novi, poručio je Katić. Zahvalivši načelniku Opštine Višegrad na organizaciji prvog gostovanja Karavana mimoze u tom gradu, on je pozvao sve građane Višegrada i okruženja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da dođu na jubilarni „Praznik mimoze“ i vide kako Herceg Novi može da stvara turistički brend  i tokom zimske sezone.

Nakon Beča, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Vrbasa i Višegrada, Karavan mimoze će večeras u 18:00 sati prodefilovti Zlatiborom, a već sutra u podne je u Bijeljini. Krajem januara 50. Praznik mimoze biće na isti način najavljen u Sloveniji; u Novom Mestu, Kranju i Ljubljani.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close