Култура

KINO: POČINJE RETROSPEKTIVA BERTOLUČIJA I REGA

U Klubu istraživača neistraženih oblasti danas (srijeda, 6. februar) počinje novi filmski ciklus, koji realizuju u saradnji sa Crnogorskom kinotekom. Ljubitelji sedme umjetnosti će do 13. marta, moći da vide retrospektive prošle godine preminulih režisera i filmskih velikana, Bernarda Bertolučija i Nikolasa Rega.

Britanski reditelj Nikola Reg istakao se filmovima “Do not look now”, zatim “The man who fell to Earth” sa Dejvidom Bouvijem u glavnoj ulozi, kao i ostvarenjem “Performance” sa Mik Džegerom, koji će biti prikazano večeras.

U ovom filmu Džejsm Foks tumači mladog, ali nasilnog gangstera koji se zamjerio svojim šefovima. Utočište pronalazi u domu penzionisane ekscentrične rok zvijezde koja živi sa dvije prijateljice, i čiji je život naizgled beskonačna orgija seksa i droge. Takav način života počinje da utiče na njega, i rezultira preispitivanjem sopstvene seksualnosti i identiteta. Korežiser filma “Permormance” je Donald Kamel, do tada poznat kao vizuelni umjetnik, a u glavnoj ženskoj ulozi je Anita Palenberg.

U okviru novog ciklusa biće prikazani i filmovi “The Conformist”, “Walkabout”, “Last tango in Paris”, “Don’t look now”, “1900”, “The man who fell to Earth”, “The Last Emperor” i “Bad timing”.

Projekcije su srijedom i nedjeljom od 19:00 sati u prostorijama KINO-a, na Trgu Nikole Đurkovića broj 8, a ulaz je slobodan.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close